donderdag 28 juli 2011

Dag 24: Reuzenoma

De kleinste dame verraste vandaag door voor het eerst water te drinken uit een bakje, en gelukkig net toen de camera aanstond! (ze heeft gevoel voor show). Daarom vandaag dus weer een videootje met de dames in actie.

Maar terwijl de kleintjes steeds actiever worden, en het er op lijkt dat ze voldoende bewegen en eten, wordt moeders steeds dunner. Luna wordt op 13 augustus pas 1 jaar, dus voor zo'n tienermoeder zijn drie zogende kittens ook een behoorlijke aanslag. En helaas is ze ook nogal kieskeurig. De high tech-kittenbrokjes die de hele dag klaar staan eet ze maar sporadisch, en ook whiskas kittenmelk hoeft mevrouw niet.

Daarom zit ze nu sinds een paar dagen op een vetmest-dieet. Speciale melk en nog specialer kattenvoer van de dierenarts om aan te sterken, en dat vindt ze heerlijk. Mits het bij voorkeur in de nestmand geserveerd wordt. Dus ligt oma twee keer per dag een half uurtje met bakje in de hand naast het nestje zodat moeders lekker kan slobberen, terwijl de kleintjes weer aan haar slobberen.

Gezien mijn zeer frequente aanwezigheid bij het kroost ben ik nu wel onderdeel van de familie. Het filmen wordt daardoor ook wel moeilijker want als de dametjes op pad gaan en ze komen een stukje van reuzenoma tegen onderweg, dan kruipen ze meteen naar me toe. En dan is het moeilijk om nog duidelijke beelden te maken.

Maar vandaag nog wel zonder reuzenoma, na 5 pogingen weliswaar, maar met succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten