donderdag 21 juli 2011

Dag 17: Mannen en vrouwen

Terwijl de dames en heren kittens vandaag vooral lekker gelounged hebben in de mand, en moeders wat heen en weer hobbelt tussen tuin en nest, hou ik me bezig met de toekomst van de kleintjes. Voor nog 1 kitten zoeken we een thuis vanaf begin september, en gelukkig is de animo groot. Tot nu toe was ik nog wat huiverig over de toekomst van de kleinste, maar nu ze de laatste week gewoon tot bovenmatig groeit is die zorg wel voorbij.

Er is dus een lijstje met mensen die misschien wel een kitten willen, en er is een shortlist van mensen die waarschijnlijk wel een kitten willen. Frappant, of misschien ook niet zo frappant, is dat het toch vooral de vrouwen zijn die graag willen. En de heren die meestal iets minder enthousiast zijn (om het voorzichting uit te drukken) over een nieuwe aanwinst. Vrouwen zien vaak lieve kleine knuffelbare hompies, en smelten bij het zien van de foto's of filmpjes. En mannen zien meestal (nog meer) beesten, harige types die hun huis onveilig gaan maken, de meubels en kleding van ongewenste haren gaan voorzien en die hen bovendien zullen beperken in de vrijheid. Voor het geval ze nog eens een plotselinge wereldreis willen gaan maken. Of om te voorkomen dat ze meer moeten gaan schoonmaken, wat ze nu waarschijnlijk toch al niet zo evenredig doen (met excuus aan de uitzonderingen!)

Gelukkig draaien de meeste heren na enige inspanning van vrouwelijke kant meestal wel bij als ze de kleine zien. En over de mensen die nu aan het beslissen zijn heb ik allemaal een goed gevoel. Dus dames, zet 'm op en trek alles uit de kast. Kook die lievelingsmaaltijd, kijk die avond voetbal, gooi de kinderen in de strijd, kortom: doe wat je denkt dat nodig is...want het is het waard (weet ik uit ervaring :). En hopelijk weten we dan in de loop van de week waar iedereen terecht komt!
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten