dinsdag 19 juli 2011

Dag 15: Bloemetjes

Met de dag begint de levendigheid in Luna's nest toe te nemen, ik heb er een klein stukje van weten vast te leggen. Je moet namelijk wel snel zijn want ze kunnen zo vanuit het stoeien weer in slaap ploffen. Slapen en eten blijft namelijk wel de voornaamste activiteit, en gelukkig maar. Want de groei zet zo ook gestaag door (al gaat het met horten en stoten).

De hoeveelheid gekaapte melk verschilt per dag per kitten. Waar de kleinste dame (in het filmpje links met het half witte snuitje) gisteren ineens weer maar 8 gram was aangekomen, was het vanmorgen juist 16 gram. Kennelijk is dat ten koste gegaan van de andere twee, die zijn namelijk maar ieder 9 aangekomen. Maargoed, zolang ze het netjes blijven afwisselen is er niets aan de hand.

Vandaag ook een nieuwe mand gekocht die iets groter is dan de vorige. Hoeft Luna niet meer bovenop haar kids te gaan liggen om een dutje te doen. Als ze er sowieso ligt, want tegenwoordig signaleren we Mr. Grey ook wel weer verdacht vaak rond het huis. En moeders is tegenwoordig wel erg vaak tussen de voedingen door de bloemetjes aan het buiten zetten. Ik ben me mentaal aan het voorbereiden op de opsluiting in het huis. Zodat de bloemetjes niet meer bij de bijtjes kunnen komen, en de kittens over een week of wat niet ineens in het (voor hen) oerwoud van onze tuin verdwalen. Hopen dat het nog even een regenachtige zomer blijft om het leed wat te verzachten. Ellek nadeel heb zijn voordeel zullen we maar zeggen.

2 opmerkingen:

  1. Machtig leuk verhaal, hoor! Complimenten! Hoop dat je het lang volhoudt, en veel plezier met het beestenspul.
    Groeten, Jos van der Blij

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Jos : Wat leuk om te lezen, dank je wel! Ik heb me voorgenomen om door te gaan tot de 2e het huis uit is, dus nog heel wat dagen te gaan :) Heb je zelf ook een blog? Kon je profiel helaas niet bekijken ivm privacy..

    BeantwoordenVerwijderen