dinsdag 9 augustus 2011

Luna's Kittens: De Kattenbak

De kleintjes zijn nu precies 5 weken oud, maar nog steeds tonen ze geen enkele interesse in vast voedsel. Voor mij dus ook nog geen haast om een kattenbak te kopen, tot we opmerkten dat het wel erg vaak nat was op 1 plek in de buurt van de mand. Moeder natuur heeft dus wel beslist dat de kleintjes (ook zonder vast voer) na een maand hun behoefte niet meer door moeders laten opruimen.

Snel dus maar naar de dierenwinkel, en alle attributen aangeschaft. In dezelfde hoek geplaatst als waar ze zelf de bak hadden bedacht. En zie onze verbazing, ze kruipen er meteen op. Alleen niet perse om een behoefte te doen, maar vooral om eens lekker te graven, met zijn drieen in te gaan liggen of gewoon om lekker in te gaan stoeien. Quinya heeft er een treffend filmpje van gemaakt.

En nog erger: al het lekkere voer dat er klaar staat haalt het niet bij de moedermelk...maar kattenbakgrit daarentegen blijkt ineens een lekkernij! Na een dag besloten ze er allemaal eens lekker op te gaan peuzelen, waardoor wij de kiezeltjes weer uit de bekkies konden peuteren. Meteen een bakje met sappige brokjes-met-jus voorgehouden...maar nee, die witte steentjes doen het vooralsnog beter :)

Vanaf heden trouwens ook weer wat beterschap m.b.t. tot het weblog, mijn excuses voor de haperingen. Afgelopen week vooral druk geweest met feestvoorbereidingen voor mijn oudste dochter. Zoals iemand even geleden me al eens schreef: hoe schattig de kleintjes ook zijn, echte kinderen gaan toch voor.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten