vrijdag 5 augustus 2011

Dag 32: Nieuwsgierige hummeltjes

Ach, die kleine hummeltjes! Ze worden met de dag schattiger wat mij betreft, al schrijf ik er niet meer iedere dag over (beetje druk hier). In de afgelopen week hebben ze voor het eerst de ontwormingskuur gekregen (viel reuze mee), en mochten ze vast voer gaan eten. Daar komt alleen nog weinig van terecht tot dusver.

Sinds maandag staat er extra veel superdeluxe blikvoeding bij het mandje. Daar is vooral Luna heel erg blij mee, maar de kleintjes lopen er met een grote boog omheen. Ook de brokjes in warm water vindt Luna erg lekker, maar de kittens moeten er niets van hebben. En de mini-kittenbrokjes van de dierenarts tenslotte blijken ook alleen bij moeders in goede aarde te vallen. Kortom: Luna is lekker aan het aankomen, produceert hierdoor weer extra veel melk, waardoor de kittens kennelijk geen trek meer hebben in iets anders dan Luna's Finest.

Gisteren dus begonnen met een andere tactiek. Volgens de kenners op internet kun je de kleintjes laten wennen door hen wat nadrukkelijker kennis te laten maken met iets anders dan melk. Dus daar zat ik dan: kitten op schoot, vieze smurrie van het superdeluxe voer aan mijn vinger om de bekkies van de kleintjes mee in te smeren. Die maken dan (door met hun koppie te schudden) weer duidelijk dat ze er geen trek in hebben, waardoor niet alleen mijn vinger meer onder de smurrie zit maar ook mijn t-shirt en broek. Een enkele keer is het wel met hun tong van de bekkies gelikt, en schijnbaar zou dat dan moeten aanslaan (nadat ze het volgens de experts zo'n stuk of 40 keer gedaan hebben).

De dames verlaten verder steeds vaker de thuisbasis om de kamer te verkennen. Daarbij is het vooral de grijze Josephine die er geen genoeg van kan krijgen. Als haar donkere zusjes hun moeder alweer hebben opgezocht in het nest loopt zij nog steeds alle hoeken af te schuimen. Inmiddels is ook de gang ontdekt. Als de deur opengaat en de dames zijn in de buurt dan rennen ze sneller dan je zou denken richting de deur. Luna heeft er haar pootjes vol aan.

Vanmorgen was het bal rond de tafel bij de bank. Josephine er onder, en Luna maar proberen haar er uit te krijgen. Uiteindelijk hebben we haar maar geholpen, aangezien Josephine met al haar jeugdige nieuwsgierigheid een geheime doorgang onder de tafel had ontdekt. Op onderstaand filmje daarvan het resultaat :)


Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten